Saskia Juijn

Word de ondernemer die je graag wilt zijn...

Workshop 'Word de ondernemer die je graag wilt zijn'

Je hebt een bedrijf of praktijk. Full-time of part-time. Je oefent je vak uit en wilt graag veel mensen van dienst zijn daarmee.

Bij ondernemen hoort echter ook het zichtbaar maken van jezelf en van je bedrijf. En dat valt nog niet mee!

Je hebt een website, plaatst af en toe een bericht op Facebook of LinkedIn. Je gaat naar netwerk-bijeenkomsten. En misschien verstuur je ook een nieuwsbrief. Of vind je dat je dat zou moeten doen.

Om klanten te vinden zoek je op internet en social media naar tips en trucs. Sommigen pas je toe. Soms werken ze. En soms niet.

Wat komt er veel kijken bij ondernemen!

Al die tips en trucs over hoe jij je praktijk of bedrijf zou moeten runnen, over hoe jij klanten kunt bereiken benauwen je soms. Er moet zoveel! Het valt nog niet mee, dat ondernemen.

Eigenlijk oefen je ook veel liever gewoon je vak uit. Help je mensen verder met wat jij te bieden hebt. Bedenken hoe je zichtbaar wordt, en aan klanten komt, zou je misschien het liefste overslaan.

Ondernemen is een uitdaging. Maar maakt dat het niet eigenlijk juist zo leuk? Want wat je tegenkomt bij het ondernemen weerspiegelt jouw proces. Je kunt enorm veel over jezelf leren als je een praktijk of bedrijf runt. Want jij bent de ondernemer. Jij moet het doen. En niemand anders...

Onderneem op de manier die bij jou past

Je kunt kiezen om te ondernemen op de wijze die bij jou past. Je kunt kiezen om dicht bij jezelf te blijven. Te werken op een manier die voor jou fijn is. Zodat je plezier hebt - en houdt - in wat je doet. En jezelf ontwikkelt als ondernemer. Om zo de ondernemer te worden die jij graag wilt zijn.

Word de ondernemer die je graag wilt zijn

In deze workshop draait het daarom om jou, ondernemer of zelfstandig professional, hoe je jezelf ook noemt. Want jij bent je praktijk of bedrijf!

Natuurlijk ga ik je inspireren, en ook een aantal tips en trucs aanreiken die je kunt overwegen te doen, of te laten. Maar belangrijker is dat jij in deze workshop voor jezelf een aantal zaken op een rij zet. En met concrete en persoonlijke aandachtspunten naar huis gaat.

Zodat dit niet een workshop is waar je vooral kennis op gaat doen. Nee, deze workshop gaat je helpen om een volgende stap te zetten als ondernemer.

Na afloop heb je meer helderheid over wat jij belangrijk vindt, waar jij naar toe wilt en op welke manier. Je zult meer vertrouwen ontwikkelen in jezelf. En moed hebben om een volgende stap te zetten.

De resultaten van deze workshop op een rij

  • Je leert op welke manier jij het liefst wilt werken. Je krijgt meer inzicht in wie je klanten zijn.
  • Je leert wat jij belangrijke voorwaarden vindt om te ondernemen.
  • Je ontdekt wat je tegenhoudt om voluit te gaan ondernemen.
  • Je hebt 1 of 2 aandachtspunten gefomuleerd voor jezelf, zodat je de komende weken of maanden stappen kunt gaan maken in je bedrijf.
  • Je onmoet andere, leuke en bewuste, ondernemers.

Reacties van deelnemers aan deze workshop

"Ik vond het een heel fijne workshop! Het sterkte me ook weer in hoe ik wil ondernemen. Ontspannen, blij en vol vertrouwen... dat ben ik soms een beetje kwijt. En mooi om te zien hoe dat bij jou echt werkt. Het was mooi hoe je ons heel snel in de goede sfeer kreeg, met alle neuzen dezelfde kant op. Dat kwam ook doordat je je schoenen uit en armband af deed. Mooi gebaar van loslaten. Nogmaals, ik vond het echt super, dankjewel! En een vervolg vind ik zeker interessant." Ellen

"Je workshop kwam voor mij op een goed moment. Ik dacht: 'Ik weet wat ik wil. Hoe kom ik nu verder?' Dat wilde ik te weten komen in je workshop. Dat is gelukt…! De vragen die wij voor onszelf moesten beantwoorden in je workshop, drongen door tot de kern. Wat wil ik écht? Wat houdt me tegen? Wat is mijn volgende stap? Daarbij heb ik veel geleerd van de andere deelnemers. Dat kon, doordat de sfeer zo open was. Daar heb jij goed voor gezorgd! (Dat heb ik ook al ervaren toen ik jaren geleden een cursus volgde bij je in Lelystad.) Praktisch punt: ik vond het Genietcafé een prettige locatie. En goed bereikbaar, tien minuten lopen van de trein." Pauline

"Ik heb jouw workshop heel positief ervaren. Het was voor mij de eerste keer dat ik aan zo’n workshop deelnam, ik vond het daarom ook best spannend. Mezelf kwetsbaar opstellen is niet mijn sterkste kant, maar de sfeer was heel prettig en dat stelde me al snel om mijn gemak. De combinatie van de gesprekken met elkaar en de informatie en ervaringen die jij met ons deelde was heel goed. Het heeft mij een mooi inzicht opgeleverd: ik wil meer zien en laten zien. Heel belangrijk om dit te bereiken is beter voor mezelf gaan zorgen. Ik ben gisteren naar de tentoonstelling van Gützke in Museum MORE geweest!" Esther

Informatie en aanmelden

Deze workshop is momenteel niet ingepland. Heb je belangstelling voor de workshop, laat het weten, bij voldoende belangstelling plan ik een nieuwe datum.