Saskia Juijn

Voor passende oplossingen en gewenste resultaten…

Wie is Saskia Juijn?


Leuk dat je meer over me wilt weten! Graag vertel ik je eerst iets over mijn werkende leven, over de keuzes die ik maakte en over welke rol ik nu heb.

Jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager

De eerste 13 jaar van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest als kwaliteitsmanager in de levensmiddelenindustrie in Nederland en Nieuw-Zeeland. De werkzaamheden sloten aan op de studie levensmiddelentechnologie die ik in Wageningen had gedaan.

Maar ik merkte al snel dat ik het contact met collega's, en het leidinggeven en troubleshooten, nog leuker vond dan taken rondom onderhoud van de apparatuur of bijhouden van de regels rondom voedselveiligheid. Ik vond het fijn om te zorgen dat de medewerkers en collega's wisten waar ze aan toe waren. En merkte dat collega's die duidelijkheid over wat de werkzaamheden waren, en waarom we deden wat we deden, waardeerden.

De medewerkers waren veelal blij met me. Want ook bij uitdagingen of moeilijkheden was ik er voor ze. Er was trouwens ook een keer een medewerker die niet zo blij met me was. Maar jaren later bedankte hij me dat ik hem destijds achter de broek aan had gezeten. Anders had hij nooit de promotie kunnen maken die hij had gemaakt. Het mooiste compliment, wat mij betreft, dat ik heb gehad als leidinggevende.

Andere weg ingeslagen na studie bedrijfskunde

Omdat mijn belangstelling verder ging dan het runnen van mijn eigen kwaliteitsafdeling ben ik bedrijfskunde gaan studeren. De studie leverde me meer kennis en bagage op en tegelijkertijd ontdekte ik dat ik heel veel al wist, of in de praktijk al had ervaren. Oprechte verbinding zoeken met mensen om je heen, bijvoorbeeld, is essentieel als je samenwerkt en leiding geeft. Het is iets wat ik uit mezelf al doe, vanuit een eigen behoefte aan verbinding, en de wens om de mens te zien achter de medewerker.

Na de studie bedrijfskunde besloot ik in 2007 zelfstandig ondernemer te worden om andere ondernemers en zelfstandig professionals te ondersteunen bij het runnen van hun bedrijf. Ook in dat werk stond de mens achter de ondernemer centraal. Succesvol ondernemen lukt alleen als je het doet op de manier die bij jou past en als je weet waar jouw persoonlijke uitdagingen liggen.
En daarnaast bood ik ondersteuning bij het stellen van doelen, maken van plannen, en in actie komen, en in actie blijven.

Initiator van platform en netwerk Bewust Achterhoek

In 2013, een jaar nadat ik met mijn gezin naar de Achterhoek verhuisde, ben ik gestart met Bewust Achterhoek, een platform en netwerk voor bewust, gezond en duurzaam leven in de Achterhoek. De afgelopen jaren heb ik met hart en ziel gewerkt om Bewust Achterhoek verder uit te bouwen. Uiteindelijk waren 150 ondernemers aangesloten en organiseerde ik vele activiteiten. Ook heb ik heel veel leuke mensen èn ondernemers in de Achterhoek leren kennen.
Na zes jaar vond ik het welletjes. En per 1 januari 2020 heb ik Bewust Achterhoek overgedragen aan de nieuwe eigenaren Athilde Whyte en Tineke Veenstra.

Beschikbaar voor rol als coördinator van een project of team

Na 13 mooie jaren als ondernemers coach en coördinator van Bewust Achterhoek heb ik nu behoefte om weer binnen een organisatie te werken. Ik mis het contact met collega’s. Ik vind het fijn om meer samen te werken, om zo passende oplossingen te vinden en de gewenste resultaten te bereiken.

Daarom ben ik nu beschikbaar voor een rol als coördinator van een project of team. Ik heb veel ervaring en kennis opgedaan op het vlak van operationele, logistieke en administratieve processen. En over onderwerpen als communicatie, gedragsverandering, vitaliteit, voeding en duurzaamheid. Ik ben per direct beshcikbaar voor een klus of baan van 2-4 dagen in de week in een ondernemende organisatie, profit en non-profit, die oog heeft voor haar medewerkers en klanten.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Naast mijn werk houd ik van wandelen in de natuur, van tennissen, lezen (liefst liggend in mijn hangmat), zingen, van mountainbiken met mijn zoon en van samen zijn met vrienden en familie. Ik woon op een groene plek in Lochem, samen met mijn zoon van 12 en onze twee katten Binkie en Buurman. Ik ben 52 jaar.

Lees hier meer over wat collega's en klanten over me hebben gezegd.

Saskia Juijn

Wil je graag kennis met me maken?

Als je nieuwsgierig bent geworden naar wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen, bel of mail me.

Ik drink graag een kop koffie met je!