voeding - leefstijl - gezondheid - welzijn - bewustwording

Wie is Saskia Juijn?

Leuk dat je meer over me wilt weten. Graag vertel ik je eerst iets over mijn werkende leven, over de keuzes die ik maakte en over welke rol ik nu heb.

Jarenlange ervaring als kwaliteitsmanager

De eerste 13 jaar van mijn loopbaan ben ik werkzaam geweest als kwaliteitsmanager in de levensmiddelenindustrie in Nederland en Nieuw-Zeeland. De werkzaamheden sloten aan op de studie levensmiddelentechnologie die ik in Wageningen had gedaan.

Maar ik merkte al snel dat ik het contact met collega's, en het leidinggeven en trouble-shooten, veel leuker vond dan taken rondom onderhoud van apparatuur of bijhouden van de regels rondom voedselveiligheid. Ik vond het fijn om te zorgen dat de medewerkers en collega's wisten waar ze aan toe waren. En ik merkte dat collega's die duidelijkheid over wat de werkzaamheden waren, en waarom we deden wat we deden, waardeerden.

De medewerkers waren veelal blij met me. Want ook bij uitdagingen of moeilijkheden was ik er voor ze. Er was trouwens ook een keer een medewerker die niet zo blij met me was. Maar jaren later bedankte hij me dat ik hem destijds 'achter de broek' aan had gezeten. Anders had hij nooit de promotie kunnen maken die hij zo graag wilde. Het mooiste compliment, wat mij betreft, dat ik heb ontvangen als leidinggevende.

Andere weg ingeslagen na studie bedrijfskunde

Omdat mijn belangstelling verder ging dan het runnen van de kwaliteitsafdeling ben ik bedrijfskunde gaan studeren. De studie leverde me meer kennis en bagage op en tegelijkertijd ontdekte ik dat ik heel veel al wist, of in de praktijk al had ervaren. Oprechte verbinding zoeken met mensen om je heen, bijvoorbeeld, is essentieel als je samenwerkt en leiding geeft. Het is iets wat ik uit mezelf al doe, vanuit een eigen behoefte aan verbinding, en de wens om de mens te zien achter de collega.

Na de studie bedrijfskunde besloot ik in 2007 zelfstandig ondernemer te worden om andere ondernemers en zelfstandig professionals te ondersteunen bij het runnen van hun bedrijf. Ook in dat werk stond de mens achter de ondernemer centraal. Succesvol ondernemen lukt alleen als je het doet op de manier die bij jou past en als je weet waar jouw persoonlijke uitdagingen liggen. Ik bood ondersteuning bij het stellen van doelen, maken van plannen, en in actie komen, en in actie blijven.

Initiator van platform en netwerk Bewust Achterhoek

In 2013, een jaar nadat ik met mijn gezin naar de Achterhoek verhuisde, ben ik gestart met Bewust Achterhoek, een platform en netwerk voor bewust, gezond en duurzaam leven in de Achterhoek. De daaropvolgende 7 jaren heb ik met hart en ziel gewerkt om Bewust Achterhoek verder uit te bouwen. Uiteindelijk waren 150 ondernemers aangesloten en organiseerde ik vele activiteiten. Ook heb ik heel veel leuke mensen èn ondernemers in de Achterhoek leren kennen.

Na zeven jaar vond ik het welletjes. En per 1 januari 2020 heb ik Bewust Achterhoek overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Beschikbaar voor rol als coördinator van project of team

De afgelopen jaren heb ik mijn passie voor voeding en gezondheid op de voorgrond gezet. Omdat ik behoefte had om weer binnen een organisatie te werken ben ik aan de slag gegaan als projectleider voor de MBO-opleiding 'Voeding en Voorlichting' van het Zone.college. Ook heb ik een opleiding tot voedingscoach gevolgd en ben ik vrouwen gaan coachen op het gebied van voeding, leefstijl en bewustwording.

De opdracht voor het Zone.college is inmiddels afgerond. Ik zou graag een nieuwe (tijdelijke) rol vinden als teamleider, projectleider of interim manager in een ondernemende organisatie, profit en non-profit, die oog heeft voor haar medewerkers en klanten.

Wat doe ik in mijn vrije tijd?

Naast mijn werk houd ik van wandelen in de natuur, werken in de moestuin, van tennissen, lezen, zingen (met af en toe een optreden), van taarten bakken met mijn zoon en van samen zijn met vrienden en familie.

Momenteel volg ik een opleiding homeopathie en ben ik actief als vrijwilliger voor Stichting Welzijn Lochem. Samen met mijn zoon van 14 jaar en twee katten woon ik op een fijne, groene plek in Lochem.

Wil je kennismaken met me?

Bel of app me op 06-10112431 of stuur me een bericht.

Of lees eerst meer over wat collega's en klanten over me hebben gezegd.

Saskia Juijn

Wil je kennis met me maken?

Als je nieuwsgierig bent geworden naar wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen, bel of mail me.

Ik drink graag een kop koffie met je!