Saskia Juijn

Voor passende oplossingen en gewenste resultaten…

Kun je niet kiezen? Gebruik één van de tips of kies niet!


Heel vaak weet je wel welke keuze klopt als je iets moet kiezen. Want die keuze voelt prettig of het meest logisch. Je wordt er blij van of weet gewoon dat dát het is. Er is geen reden tot twijfel.

Maar soms kom je er niet achter wat de beste, meest passende of verstandigste keuze is. Wat zou je dan kunnen doen? Ik geef je graag een paar opties.Gooi een munt op


Mijn zoon van bijna 9 is een twijfelkont en laatst deed ik met hem de truc met de munt. Hij vond het heel interessant. En het hielp hem bovendien met het maken van zijn keuze.

Bepaal voor welke keuze de zijde met de kop staat en voor welke keuze de kant met de munt. Gooi het geldstuk vervolgens in de lucht en kijk na landing welke kant van de munt, en welke keuze dus, boven ligt.

Peil nu je reactie. Word je er blij van? Of juist niet? Wat je antwoord ook is, je weet nu welke keuze je eigenlijk het liefst zou willen maken.

 

Voel wat er gebeurt met je vuisten


Ook een trucje dat kan werken is om losse vuisten te maken van je handen en die voor je te houden. De linkervuist staat voor keuze A en de rechtervuist voor keuze B.

Doe je ogen dicht en voel wat er gebeurt. Hoe voelen je vuisten? Is er verschil in wat je voelt of waarneemt in elke vuist? En kun je, gebaseerd op wat je waarneemt, nu wel een keuze maken?

 

Trek een inzichtkaartje


Wat in perioden van onzekerheid ook nog wel eens wil helpen is om een inzichtkaartje te trekken. Misschien heb je wel kaarten liggen?

Tune goed in op je vraag. En trek vervolgens intuïtief een kaartje. Wat gebeurt er als je het antwoord leest? Is er opluchting? Ben je teleurgesteld? Is er een ander gevoel? Onderzoek het en kijk wat je er mee kunt.

Het gevaar met inzichtkaarten is dat je er nog één gaat trekken, en nog één. Dat heeft niet veel zin. Je kunt het gebruiken als hulpmiddel maar behoud altijd je eigen authoriteit. Maak jezelf er niet afhankelijk van.

 

Praat met anderen of maak een afspraak met een coach


Kom je er alleen niet uit ga dan in gesprek met anderen of met een coach. Vertel over wat je bezighoudt, waar je over twijfelt en over wat je voelt. Soms wordt je zelf al van alles duidelijk als je je zelf hoort vertellen.

En als de ander vragen stelt of advies geeft kun je kijken wat die vragen of dat advies met je doen. Word je er blij van? Of is wat geopperd wordt echt geen optie voor je?

Vaak is het mooi om te ontdekken welke mensen met welke boodschappen op je pad komen als je aan het twijfelen bent. Sta er voor open! Ze helpen je de weg te wijzen.


Richt je aandacht op andere dingen en ontspan


Weet je nog steeds niet wat je keuze is laat het dan vooral voor wat het is. En accepteer dit. Kennelijk is het nog niet duidelijk. Is de tijd nog niet rijp. Zijn er eerst andere zaken aan de orde. Een keuze afdwingen heeft geen zin.

Richt je aandacht op andere dingen. En dan vooral op dingen die je leuk vindt, die ontspanning en plezier geven. Zoek de stilte op, ga wandelen in de natuur, lees een boek of kies werkzaamheden die je leuk vindt.

Het kan zo maar gebeuren dat het antwoord ineens in je opkomt. Of misschien wordt er iets anders duidelijk, komt er iets anders op je pad. En blijkt dat dit helemaal niet de keuze was die je had te maken.

Kortom, forceer niets, blijf ontspannen, heb plezier en volg je intuitie. Dan komen de antwoorden vanzelf!

 Wil jij hulp bij het maken van een keuze?


Elke zelfstandig professional, of je nu net gestart bent of al door de wol geverfd, heeft wel eens moeite om keuzes te maken. En soms kan het dan fijn zijn om te sparren met een coach.

Iemand als ik, die er van een afstandje naar kan kijken en jou kan helpen duidelijkheid te krijgen over welke keuze jou kan helpen een volgende stap te maken in je bedrijf of praktijk.


Waarom zou je met mij in gesprek gaan?
 

Ieder mens heeft talenten. Mijn talent is dat ik gemakkelijk dingen op een rijtje zet en daarmee overzicht en duidelijkheid creëer. Waardoor helder wordt wat aandacht nodig heeft.

Ik doe dit door al mijn voelsprieten uit te steken èn met behulp van mijn rationele en analytisch getrainde hoofd.

Wanneer ik mijn talent inzet geeft dit rust en focus. Waardoor mensen weer in beweging kunnen komen.

Ik nodig je uit om hier meer te lezen over de individuele coaching die ik aanbied. 

Ben je nieuwsgierig neem dan contact met me op voor meer informatie of het maken van een afspraak. Een 1 op 1 gesprek met mij duurt 75 minuten en kost 75 euro ex BTW.Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief met daarin een overzicht van de nieuwste blogs!

Saskia Juijn

Graag inspireer en help ik bewuste zelfstandig professionals om op een ontspannen manier en met veel plezier èn resultaat hun bedrijf of praktijk te runnen.

Dit doe ik door middel van blogs en vlogs, workshops en coaching.

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Saskia Juijn

Wil je graag kennis met me maken?

Als je nieuwsgierig bent geworden naar wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen, bel of mail me.

Ik drink graag een kop koffie met je!

Weblog | Recent

Weblog | Thema

47.7 790 37