Saskia Juijn

Voor passende oplossingen en gewenste resultaten…

Heb jij al een WOMM?

Weten waar je heen wilt, doelen stellen en gefocust werken helpen je om je bedrijf of praktijk te laten bloeien en groeien. Dat weten we allemaal wel. Want als duidelijk is welke richting je op wilt en wat je daar voor moet doen, dan is de kans vele malen groter dat je jouw doelen ook daadwerkelijk behaalt.

Maar ja, gefocust werken is vaak makkelijker gezegd dan gedaan! Er komt iedere dag zoveel op je af dat je gemakkelijk wordt afgeleid van je plannen. Voor je het weet is de dag om.

Het maken van een wekelijkse afspraak met jezelf kan je dan helpen. Ik noem dat wekelijkse moment in mijn agenda een WOMM, een WerkOverleg Met Mezelf. Ik doe dat meestal op vrijdag omdat ik dan met een opgeruimd hoofd het weekend in kan gaan. 


 

Het resultaat van dit werkoverleg met mezelf, is dat ik weet wat ik die komende week wil doen, en moet doen, om te komen waar ik wil zijn. Ik weet wat mijn prioriteiten zijn en welke afspraken er in mijn agenda staan.

Met behulp van een actielijstje voor de komende week weet ik ook precies wat ik kan doen in die tijd waarin ik geen afspraken heb. En natuurlijk zorg ik voor een behapbaar actielijstje, zodat ik nog tijd overhoud voor onvoorziene dingen. En zodat ik op een ontspannen manier kan blijven ondernemen.

Ik heb een agenda opgesteld voor het werkoverleg met mezelf. Dat maakt het makkelijker en het werkoverleg kost me dan ongeveer een uurtje. Ik deel 'm graag met jou.

Hoe ziet mijn WOMM agenda er uit?

1. Verzamel alle losse papieren zoals aantekeningen, visitekaartjes, bonnetjes, post, etcetera;

2. Verwerk alles. Beslis over eventuele acties en zet die op actielijst; Link op LinkedIn met mensen die ik heb ontmoet; Betaal en archiveer facturen. Check ook digitale facturen die betaald moeten worden;

3. Verwerk alle aantekeningen die ik die week heb gemaakt in mijn notitieboek. Beslis over eventuele acties en zet die op actielijst;

4. Zijn er nog facturen die verstuurd moeten worden? Zo ja, doen;

5. Check agenda van afgelopen week en voor de komende weken, zowel korte-termijn als lange-termijn; Werk agenda en actielijst bij; Streep af wat al gedaan is; Schuif door wat doorgeschoven moet worden;

6. Check inbox en email mappen 'doen', 'lopend' en 'afwachtend';

7. Bureaublad van mijn laptop opruimen;

8. Bekijk het document 'visie/wensen/doelen'. Is er aanpassing of actie nodig? Ben ik on track?;

9. Evalueer status van verschillende lopende 'projecten', bepaal eerstvolgende acties per project en neem op in actielijst;

10. Lees ongelezen nieuwsbrieven; plan in om te lezen of delete;

11. Back-up laptop maken.

Dit is mijn leidraad. Alhoewel ik die ook regelmatig weer aanpas als het niet helemaal werkt. Uiteindelijk gaat het er om dat ik even uit de doe-modus stap en kijk waar ik sta, waar ik heen wil en welke acties ik dus kan inplannen. 

Maak je eigen systeem met lijstjes en mapjes, maak een agenda voor je eigen WOMM en ga aan de slag! Zodat je georganiseerder en met meer focus kunt werken. En op die manier gericht naar het behalen van jouw doelen toewerkt.

Ik wens je veel succes!


Hoe zorg jij ervoor dat je op koers blijft? Houd jij ook een werkoverleg met jezelf? Je reactie op deze blog is van harte welkom!


Vond jij deze blog interessant of inspirerend? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief met tips en informatie over ondernemen met plezier èn resultaat op de manier die bij jou past!

Saskia Juijn

Graag inspireer en help ik bewuste zelfstandig professionals om op een ontspannen manier en met veel plezier èn resultaat hun bedrijf of praktijk te runnen.

Dit doe ik door middel van blogs en vlogs, workshops en coaching.

Reacties

Gerdy van der Graaf 2017-09-02 13:19:40 Supergoed idee met handige tips. Bedankt Saskia!
Saskia Juijn 2017-09-02 21:22:16 Graag gedaan, Gerdy! En fijn dat het je inspireert!

Plaats hier je reactie!

Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!
Dit veld graag vullen!

Saskia Juijn

Wil je graag kennis met me maken?

Als je nieuwsgierig bent geworden naar wat ik voor jou of jouw organisatie kan betekenen, bel of mail me.

Ik drink graag een kop koffie met je!

Weblog | Recent

Weblog | Thema